Idag tänkte jag testa ett nytt recept polkagrisskorpor. De jag gjort tidigare (polkagrisskorpor) blir lätt lite hårdare än vad jag vill ha dem. De jag gjorde denna gången blev mycket sprödare - fast jag tror ändå att jag föredrar det första receptet, speciellt om man doppar dem i te eller kaffe.
ca 40 stycken
6-7 dl vetemjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl polkagris
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör samman smöret med sockret, blanda ner äggen och rör ner mjölblandningen.
Krossa polkagrisarna grovt och blanda ner dem. Rulla degen till fyra längder, platta till dem och lägg dem med lite mellanrum på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i 15-20 minuter. Ta ut plåten och skär genast längderna på snedden i ca 3 cm tjocka bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen i ca 50 graders värme och lät skorporna torka i 1-2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar