söndag 29 maj 2011
Polkaskorpor
40-50 stycken
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl hackade/krossade polkagris
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och sist det smälta smöret. Arbeta ihop till en deg som delas i tre delar som formas till längder som läggs på en plåt. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär genast i 2cm-tjocka skorpor. Ställ tillbaks skorporna i ugnen på eftervärmen och låt stå tills de torkat helt, gärna över natten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Bakade dessa igår! Länkade hit i min blogg. Hoppas det är ok!
SvaraRaderaSjälvklart är det ok! Vilken fin blogg du har! Ett tips för att "hacka" polkagrisarna är att lägga dem i dubbla plastpåsar med en handduk runt, lägga det på ett stabilt underlag och använda hammare.
SvaraRadera