Pannacotta är alltid gott! Denna variant fick bli denna helgs fredagsmys!
4-5 portioner
2 gelatinblad
100 g mango (frusen går bra, den behöver bara tinas något)
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
2 passionfrukter (till servering)
Lägg gelationbladen i blöt några minuter.
Mixa fruktköttet fint med stavmixer. Blanda vispgrädde, mangopuré och socker i en kastrull. Koka upp.
Krama ur gelatinbladen och rör/smält ner dem i gräddsmeten. Häll upp i glass och ställ kallt i minst 3-4 timmar.
Vid servering:
Gröp ur fruktköttet ur passionfrukterna och toppa pannacottan med det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar