"Godare än vanliga tacos" sa mina barn om denna rätt och jag håller med dem!
4 hg köttfärs
1 påse tacokrydda
1 ask philadelfiaost
2 dl crème fraiche
riven ost
tortillachips
grönsaker
Sätt ugnen på 225°.
Stek köttfärsen och krydda med tacokryddan. Tillsätt lite vatten (ca 1/2 dl) och låt koka ungefär 5 minuter.
Blanda philadelfiaost och créme fraiche och sprid ut det jämnt över botten på en ugnssäker form.
Häll köttfärsen över blandningen.
Strö riven ost på köttfärsen och stick ner några tortillachips i gratängen. Grädda i ca 10-15 minuter.
Servera med olika tacotillbehör, t ex mer tortillachips, tacosås, grönsaker och guacamole.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar