onsdag 19 februari 2014

Pulled beef - 2 olika marinader

 ca 5 portioner

ca 1 kg nötbog

Kryddblandning: 
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk grillkrydda (eller American steakhouse seasoning)
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 tsk socker

Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten och lägg i en inte alltför stor ugnsfast form. Täck med bakplåtspapper och tryck ner ordentligt runt kanterna. Stek i ugnen, 100°, ca 8 timmar.

När du tagit ut köttet ur ugnen ska du dra isär det med kniv och gaffel. Skyn som har bildats i formen häller du över köttet när det är delat.

Servera med t ex hemmagjorda pommes frites och bearnaisesås.


Här är en annan variant på kryddblandning som också blev god. Den är lite mildare i smaken.
1 dl neutral olja
2 msk balsamvinäger
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk oregano
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg