Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 30 år sedan. När jag gör denna rätt idag brukar jag ta färsk svamp som jag först steker upp och kryddar lite. Färsk sparris har jag inte testat i detta recept, men jag tror att det skulle bli väldigt gott. Tänk i så fall på att den behöver kokas först. Om man inte använder konserver så bör man ersätta spadet ifrån konserverna med en buljongtärning.
2,5 dl långkorning ris
5-6 dl vätska (spad från konserver + vatten)
1 tsk salt
2 hg skalade räkor (drygt 1/2 kg oskalade)
1 burk sparris
1 burk skivade champinjoner
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
2 ägg
ca 1 dl riven ost
Koka riset i spadet, vatten och salt efter anvisning på paketet. Smaksätt gärna med lite curry. Bred ut riset i en smort ugnssäker form.
Skala räkorna och lägg dem på riset tillsammans med sparris och svamp.
Vispa grädden och blanda den med majonnäs och äggulor. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem i såsen. Bred såsen över gratängen och strö över ost.
Gratinera i 225 grader tills ytan har fin färg, ca 20 minuter.
Servera med sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar