Jag gillade denna paj riktigt mycket. Det var lika enkel att göra pajer brukar vara, men man måste tänka på att den behöver lång tid i ugnen.
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 krm salt
175 g kylskåpskallt smör
2 dl strösocker
4 äpplen
1 tsk kanel
Mixa ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Strö ca hälften av smuldegen i en ganska så liten form. Jag använde en form som var 24x18 cm.
Skala och kärna ur äpplena och dela dem i klyftor som läggs på smuldegen i formen. Strö över 1 tsk kanel och sen resten av pajdegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 150° i 1,5-2 timmar eller tills pajen börjar bli gyllenbrun. Låt svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar