Jag gillade denna paj riktigt mycket. Det var lika enkel att göra pajer brukar vara, men man måste tänka på att den behöver lång tid i ugnen.
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 krm salt
175 g kylskåpskallt smör
2 dl strösocker
4 äpplen
1 tsk kanel
Mixa ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Strö ca hälften av smuldegen i en ganska så liten form. Jag använde en form som var 24x18 cm.
Skala och kärna ur äpplena och dela dem i klyftor som läggs på smuldegen i formen. Strö över 1 tsk kanel och sen resten av pajdegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 150° i 1,5-2 timmar eller tills pajen börjar bli gyllenbrun. Låt svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
ca 25 kakor 250 g smör 2 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 2,5 dl farinsocker 2 ägg 1 tsk bikarbonat 7 dl mjöl 1 tsk salt rivet ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar