onsdag 26 februari 2014

Smulpaj med äpple och kanel

Jag gillade denna paj riktigt mycket. Det var lika enkel att göra pajer brukar vara, men man måste tänka på att den behöver lång tid i ugnen.

2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 krm salt
175 g kylskåpskallt smör
2 dl strösocker

4 äpplen
1 tsk kanel

Mixa ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Strö ca hälften av smuldegen i en ganska så liten form. Jag använde en form som var 24x18 cm.

Skala och kärna ur äpplena och dela dem i klyftor som läggs på smuldegen i formen. Strö över 1 tsk kanel och sen resten av pajdegen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 150° i 1,5-2 timmar eller tills pajen börjar bli gyllenbrun. Låt svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg