120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
150 g minimarshmallows
1 burk kondenserad mjölk
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1 dl vispgrädde
Börja med att koka den kondenserade mjölken. Ta först bord etiketten på burken. Häll upp vatten i en kastrull så att det täcker hela burken och lite till. Koka upp och låt koka i 1,5 h. Låt svalna något.
Smält smöret i en stor kastrull, tag av ifrån plattan och smält ner den mörka chokladen. Rör ner sockret, vaniljsockret, ägg, mjöl, salt och kakao. Rör sist ner den hackade mjölkchokladen. Rör till en jämn smet. Grädda i en bakplåtspappersklädd form i ca 20 minuter, 175°. Formen jag använde var en fyrkantig springform, ca 24x24 cm i diameter.
Ta ut kakan ur ugnen och strö över marshmallows och grädda kakan i ett par minuter till så att marshmallowsen precis smälter. Låt kakan svalna lite.
Bred kolasåsen (som blivit av den kondenserade mjölken) över kakan.
Koka upp grädden till tryffeltäcket. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tryffeln slät och bred över kolatäcket. Låt kakan svalna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar