Jag hittade detta recept i tidningen BAKA nr 1/2014. Jag gjorde dock några små förändringar/förenklingar.
(1 form på ca 20 diameter)
Mörk chokladbollssmet:
100 g smält smör
1 dl kakao
1 dl socker
1 krm vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1,5 dl tjock vaniljkräm (egengjord eller gjord på Marsánpulver)
1 dl grädde, vispad
Vit chokladbollssmet:
150 g vit choklad
100 g smör
3/4 dl socker
1 krm vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk mjölk
1 dl tjock vaniljkräm
1/2 dl grädde, vispad
Ljus chokladbollssmet:
100 smält smör
4 msk O´boy
3/4 dl socker
3 msk mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl tjock vaniljkräm
1 dl grädde, vispad
Garnering:
Kokos
Noblesse
Silverkulor
Mörk chokladbollssmet:
Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe. Vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt vaniljkräm och grädde och vispa lite till.
Vit chokladbollssmet:
Smält vit choklad tillsammans med smöret. Blanda ihop smörblandningen med socker, vaniljpulver, havregryn och mjölk. Vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt vaniljkräm och grädde och vispa lite till.
Ljus chokladbollssmet:
Blanda ihop smör, o´boy, socker, vaniljpulver, havregryn och mjölk. Vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt vaniljkräm och grädde och vispa lite till.
Montering:
Lägg plastfolie i en form som är ca 20 cm i diameter och tryck ut den ena smeten i formen. Gör sedan likadant med det två andra smeterna. Ställ ev. formen kallt mellan varje lager. När alla lager är på plats ska formen ställas i minst 4-6 timmar i kylen innan den ska dekoreras och serveras.
Ta ut tårtan ur kylen och lägg upp den på ett tårtfat och ta bort plastfolien. Tryck fast kokos runt hela tårtan. Garnera sen med något som ser trevligt ut, t ex noblesse eller silverkulor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar