onsdag 2 april 2014

Småkakor med kanel



20 stycken

170 g vetemjöl (3 dl)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g bikarbonat (1/2 tsk)
100 g rumsvarmt smör
160 g strösocker (1 3/4 dl)
55 g ägg (1)
5 g vitvinsvinäger (1 tsk)

Garnering:
45 g strösocker (1/2 dl)
2 g malen kanel (1 tsk)

Sätt ugnen på 200°, varmluftsfunktion. Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Vispa ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern. Arbeta ihop till en jämn deg.

Blanda sockret med kanelen till garneringen och häll ut blandningen på ett fat. Dela degen i 20 bitar, rulla bitarna till kulor och rulla varje kula i sockerblandningen. Lägg kulorna glest på plåt med bakplåtspapper (du behöver 2 plåtar) och platta sedan till dem en aning.

Grädda mitt i ugnen tills kakorna har fått lite färg, ca 8 minuter. Låt kakorna svalna någon minut och flytta sedan försiktigt över dem med stekspade till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg