Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i "min" affär! Det var enkelt att göra och uppskattat av både vuxna och barn. Sen så mättar det ju inte direkt, men gott var det......
2 limpor
50 g jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 msk ljus sirap
ca 14 dl vetemjöl
1 ägg
vallmofrön
Smula ner jästen i en assistent. Värm mjölken till ca 37° och häll den över jästen. Tillsätt salt, smör, sirap och vetemjöl (lite åt gången). Arbeta allt till en smidig deg i assistenten en stund (10-12 minuter).
Låt jäsa i 45 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 lika stora delar. Rulla ut varje del till en lång degremsa (ca 40 cm) och fläta ihop dem 3 och 3 till två limpor. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö innan bröden gräddas i 200 grader ca 25 minuter (innertemperatur 96-97°).
fredag 9 maj 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Helt underbart recept smakar bättre än snoddas i affären ❤️
SvaraRadera