tisdag 16 december 2014

Pulled chicken

Detta har de sista veckorna blivit familjens favorit. Jag servera gärna klyftpotatis eller hemmagjorda pommes frites till, samt en enkel pepparsås. Det går alldeles utmärkt att tillaga kycklingen dagen innan den ska serveras. Det jag brukar göra då är att värma köttet i någon minut i micron.

4-5 portioner

1 hel kyckling

1 tsk koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
3 msk muskovadosocker
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
5 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning

Sätt ugnen på 110°. Bland ihop alla torra kryddor och gnid in kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta med lock eller i en form som du täcker över med dubbelt lager foliepapper.

Skala vitlöksklyftorna och lägg runt kycklingen.

Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongen. Häll runt kycklingen.

Ställ in kycklingen i ugnen i 4-5 timmar. Ta ut kycklingen och ta loss köttet och dra isär det med en gaffel.

Skeda över lite av skyn (över kycklingen). Servera t ex i pitabröd eller tillsammans med pommes frites och pepparsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg