Detta har de sista veckorna blivit familjens favorit. Jag servera gärna klyftpotatis eller hemmagjorda pommes frites till, samt en enkel pepparsås. Det går alldeles utmärkt att tillaga kycklingen dagen innan den ska serveras. Det jag brukar göra då är att värma köttet i någon minut i micron.
4-5 portioner
1 hel kyckling
1 tsk koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
3 msk muskovadosocker
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
5 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
Sätt ugnen på 110°. Bland ihop alla torra kryddor och gnid in kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta med lock eller i en form som du täcker över med dubbelt lager foliepapper.
Skala vitlöksklyftorna och lägg runt kycklingen.
Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongen. Häll runt kycklingen.
Ställ in kycklingen i ugnen i 4-5 timmar. Ta ut kycklingen och ta loss köttet och dra isär det med en gaffel.
Skeda över lite av skyn (över kycklingen). Servera t ex i pitabröd eller tillsammans med pommes frites och pepparsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
ca 20 stycken 50 g jäst 6 dl mjölk 2 tsk salt 3 msk raps- eller solrosolja 15-16 dl vetemjöl Smula ner jästen i en bunke. Låt mjölken bli fi...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar