Detta har de sista veckorna blivit familjens favorit. Jag servera gärna klyftpotatis eller hemmagjorda pommes frites till, samt en enkel pepparsås. Det går alldeles utmärkt att tillaga kycklingen dagen innan den ska serveras. Det jag brukar göra då är att värma köttet i någon minut i micron.
4-5 portioner
1 hel kyckling
1 tsk koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
3 msk muskovadosocker
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
5 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
Sätt ugnen på 110°. Bland ihop alla torra kryddor och gnid in kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta med lock eller i en form som du täcker över med dubbelt lager foliepapper.
Skala vitlöksklyftorna och lägg runt kycklingen.
Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongen. Häll runt kycklingen.
Ställ in kycklingen i ugnen i 4-5 timmar. Ta ut kycklingen och ta loss köttet och dra isär det med en gaffel.
Skeda över lite av skyn (över kycklingen). Servera t ex i pitabröd eller tillsammans med pommes frites och pepparsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar