onsdag 20 januari 2016
Pepparkakor
En stor sats:
4 hg rumstempererat smör
550 g strösocker
3 dl ljus sirap
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vatten
3 tsk mald kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1/4 dl citronsaft
3 tsk bikarbonat
1,3 kg vetemjöl
smält smör till plåten
Rör det mjuka smöret i degblandare med strösocker, tillsätt sirap.
Koka upp vispgrädde och vatten tillsammans med kryddorna och blanda det med smörblandningen.
Tillsätt citronsaft.
Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.
Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 1 dygn.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Kavla ut en lagom stor bit av degen på ett mjölat bakbord. Ta ut figurer.
Lägg pepparkakorna på en plåt penslad med smält smör (eller bakplåtspapper med smält smör).
Grädda i några minuter. I min ugn tog det ca 3 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar