onsdag 20 januari 2016
Pepparkakor
En stor sats:
4 hg rumstempererat smör
550 g strösocker
3 dl ljus sirap
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vatten
3 tsk mald kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1/4 dl citronsaft
3 tsk bikarbonat
1,3 kg vetemjöl
smält smör till plåten
Rör det mjuka smöret i degblandare med strösocker, tillsätt sirap.
Koka upp vispgrädde och vatten tillsammans med kryddorna och blanda det med smörblandningen.
Tillsätt citronsaft.
Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.
Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 1 dygn.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Kavla ut en lagom stor bit av degen på ett mjölat bakbord. Ta ut figurer.
Lägg pepparkakorna på en plåt penslad med smält smör (eller bakplåtspapper med smält smör).
Grädda i några minuter. I min ugn tog det ca 3 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar