4 portioner
6 hg torsk
1 hg riven parmesan
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
citronsaft från ca två citronklyftor
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fisken i en ugnsfast form. Riv parmesanost och blanda med creme fraiche i en bunke. Pressa ner vitlök och citronsaft.
Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostblandningen över fisken. Sätt in i ugnen i ca 12 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera med ris eller potatis.
torsdag 23 mars 2017
Ugnsgratinerad torsk med parmesanost
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar