2 msk smör
3 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
1/2 cayennepeppar
2 tsk garam masala
1/2 tsk chilipulver
2 tsk stött koriander
1 dl tomatpuré
1,5 dl vispgrädde
3 dl naturell yoghurt
2 msk citronsaft
salt och peppar
knappt 1 kg kycklingfilé
2 tsk garam masala
2 msk smör
salt och peppar
ris
naanbröd
sallad
Smält smöret i en stekpanna. Hacka vitlöken och fräs i smöret tillsammans med ingefära, cayenne, garam masala, chilipulver och koriander i någon minut. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ett par minuter till.
Tillsätt grädden och låt koka upp. Tillsätt yoghurten och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av såsen med citron, salt och peppar.
Skär kycklingen in mindre bitar. Bryn i smör tillsammans med garam masala till kycklingen fått lite färg. Tillsätt 2-3 msk av såsen och låt den koka in i kycklingen.
Lägg ner kycklingen i såsen och låt sjuda under lock tills kycklingen är helt klar.
Servera med ris, naanbröd och en sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar