Jag är inte så bra på vegetarisk mat, men jag försöker bli bättre. Detta recept tyckte alla i familjen var helt ok!
4 portioner
3-4 hg pasta
4 stora morötter
2 hg halloumi
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
ca 50 g riven parmesan
salt och peppar
olja eller smör att steka i
Skala och skär morötterna i tunna skivor. Stek en stund i stekpannan tills de börjar få färg och blir lite mjuka, salta och peppra lite. Lägg på en tallrik.
Skär halloumi i tärningar. Stek tills tärningarna börjar fått lite färg. Lägg på en tallrik.
Hacka lök och vitlök och bryn i en stekpanna ett par minuter. Häll över grädden och koka i 5-7 minuter.
Koka under tiden pastan som sen blandas med gräddsåsen.
Lägg upp på tallrikar. Strö över riven parmesen, morötter och halloumi.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar