I senaste numret av Buffé var det ett recept på en grönsaksgryta i ugnen som jag fastnade för. Jag gjorde några små förändringar och det blev riktigt gott - tyckte i alla fall vi vuxna. Barnen åt, även om det inte blev en ny favorit.
1 gul lök
1 zucchini
1 aubergine
2 morötter
1 röd paprika
4 medelstora fasta potatisar
6 stora champinjoner
"tomatsås"
1 pkt finkrossade tomater (400 g)
1 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl olja (oliv eller raps)
2 dl vatten
Sätt ugnen på 225°.
Skala och klyfta löken. Skär zucchini och aubergine i cm-tjocka skivor. Skala morötter och skär i slantar. Skala potatisen och skär i cm-stora tärningar. Halvera svampen och skär paprikan i 2 cm stora bitar.
Lägg alla grönsaker i en stor långpanna.
Blanda ihop alla ingredienser till "tomatsåsen" och häll över grönsakerna. Blanda runt ordentligt.
Ställ in i ugnen i ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då.
Servera med bröd, tzatziki och fetaost. frö
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar