Mandelbottnar:
2 hg sötmandel
1,5 dl socker
6 äggvitor
Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln fint och blanda med strösocker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned mandelblandningen. Bred ut fyra runda bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm med mörk choklad:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl grädde
50 g mörk choklad
lite flingsalt
1 hg rumsvarmt smör
Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Koka upp tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Tillsätt lite flingsalt. Låt krämen svalna. Vispa sedan ned det rumsvarma smöret.
Chokladkräm med mjölkchoklad:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl grädde
50 g mjölkchoklad
1 hg rumsvarmt smör
Gör på krämen på samma sätt som den mörka chokladkrämen.
ca 5 dl vispgrädde - vispa grädden ganska så hårt
Garnering:
t ex jordgubbar
Montering:
Montera tårtan genom att varva tårtbottnar med chokladkräm och grädde enligt följande: 1 tårtbotten, mörk chokladkräm, ett tunt lager grädde, 1 tårtbotten, mjölkchokladkräm, ett tunt lager grädde, upprepa allt en gång till. Garnera med t ex jordgubbar eller något annat gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar