måndag 17 september 2018
Fetaostsallad med rödbetor, björnbär och spenat
2 portioner
1 påse spenat
4 förkokta rödbetor i klyftor
2 hg björnbär
1/2 rödlök i tunna skivor
ca 50 g cashewnötter
150 g fetaost
1 ägg
salt och peppar
1 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
Stek spenaten snabbt i lite olja. Krydda med salt och peppar. Fördela på två tallrikar.
Lägg över rödbetsklyftor, rödlök och björnbär. Häll över dressingen gjord av balsamvinäger och honung.
Hacka cashewnötterna. Dela fetaosten i fyra bitar och vänd dessa i uppvispat ägg. Panera sen med cashewnötterna. Stek ett par minuter på var sida i lite olja. Lägg fetaosten på tallrikarna och strössla ev. över överblivet nöthack.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar