tisdag 23 april 2013

Chokladcupcakes med hallontopping



12-14 st

175 g smör
200 g mjölkchoklad
4 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl (90 g)
1 dl kakao (45 g)
1 tsk bakpulver

150 g hallon

Hallontopping:
50 g hallon
3 hg philadelfiaost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Färska hallon till garnering (eller något annat trevligt att garnera med....)


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Tag från värmen och låt svalna något.

Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmöret.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn smet.

Fördela smeten i muffinsformarna (som gärna får stå i en muffinsplåt). Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna.

Gröp ur lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula sönder det grovt i en bunke. Mosa hallonen och blanda med inkråmet. Fyll varje cupcake med hallonröran.

Hallontopping: Mosa hallonen och vispa samman med ost och florsocker. Tillsätt vispgrädden lite i taget och fortsätt vispa till en fluffig topping.

Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med hallon eller något annat gott eller/och snyggt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg