4 äggvitor
3 dl socker
drygt 50 g mörk choklad
Sätt ugnen på 130° varmluft.
Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke.
Sätt bunken över vattenbad och värm marängen till ca 65° under vispning, kontroller temperaturen med hjälp av en stektermometer.
Ta bort bunken ifrån vattenbadet och vispa marängen tills den kallnat. Det tar ganska så lång stund.... Stanna inte vispen förrän det är färdigt.
Smält chokladen och blanda ner den i marängen, obs! mycket försiktigt, bara så att det blir lite melerat.
Klicka ut marängen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska var lite sega i mitten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar