Om man bara har surdeg hemma är det ganska så enkelt att baka dessa ciabatta. Fick inspiration att testa detta recept ifrån Hela Sverige Bakar.
10 stycken
300 g vetesurdeg
360 g vetemjöl
220 g vatten
20 g olivolja
10 g salt
10 g färsk jäst
Blanda ihop alla ingredienser till degen i en bunken (med sked). Smörj en annan bunke med lite olivolja och lägg över degen i den bunken. Låt vila 20 minuter.
Olja in bakbordet med olja. Häll upp degen på bakbordet. Vik ihop degen och lägg tillbaka den i bunken. Låt vila 20 minuter.
Häll återigen upp degen på bakbordet. Vik ihop degen och lägg den i bunken igen. Låt vila 20 minuter till.
Häll upp degen på bakbordet igen och dela den i 10 bitar (knåda inte). Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in plåten med ciabattan i ugnen och sänk värmen till 230 grader. Baka i 10-15 minuter - tills de fått fin färg och är ca 98 grader inuti.
torsdag 5 februari 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
För att göra denna glass behövs 3 bunkar. 3 äggulor 2 dl socker 85 g philadelfiaost 3 äggvitor 3 dl grädde 1 tsk vaniljsocker 2-3 du...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar