ca 5 portioner
7-8 hg kycklingfilé
Till marinaden:
knappt 2 dl naturell yoghurt
1 tsk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk curry
Till såsen:
en klick smör
1 stor hackad gul lök
1,5 tsk garam masala
2 krm malen koriander
2 krm färskriven ingefära
3 dl hönsbuljong
1,5 msk honung
1,5 msk tomatpuré
6 hg krossade tomater
2,25 dl vispgrädde
1,5 msk pressad citron
Blanda alla ingredienser till marinaden. Tärna kycklingen och lägg den i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller gärna över natten.
Smält smöret i en gryta och fräs den gula löken i 5 minuter. Tillsätt garam masala, malen koriander och ingefära. Fräs i 5 minuter till.
Tillsätt buljong, honung, tomatpuré och konserverade tomater. Rör om och låt sjuda i 15 minuter.
Tillsätt grädden och låt sjuda i ytterligare 10 minuter så att såsen tjocknar.
Täck en bakplåt med aluminiumfolie och sprid ut de marinerade kycklingbitarna. Grilla i ugnen i 8-10 minuter.
Tillsätt de grillade kycklingbitarna och citronsaften till tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ytterligare några minuter och servera sedan med ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
För att göra denna glass behövs 3 bunkar. 3 äggulor 2 dl socker 85 g philadelfiaost 3 äggvitor 3 dl grädde 1 tsk vaniljsocker 2-3 du...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar