3-4 portioner
1 stor lök
1 stor sötpotatis
15-20 körsbärstomater
2 msk tomatpuré
4,5 msk hummerfond
7 dl vatten
1 portionsbit lax
1-2 portionsbitar torsk
1-2 hg skalade räkor
1-2 msk frusen dill (eller färsk)
1 knapp msk redcurry
3 dl vispgrädde
Skala och hacka löken. Skala sötpotatisen och tärna i mindre bitar. Skär fisken i mindre kuber.
Hetta upp en lite olja i en kastrull och fräs lök och sötpotatis en liten stund. Häll ner tomatpuré, fond och vatten. Låt sjuda i 10 minuter.
Tillsätt redcurry och grädde. Låt koka upp. Tillsätt sedan fisken och låt koka i ytterligare ca 4 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med dillen.
Skala räkorna och lägg ner dem i grytan precis innan servering.
Servera med bröd och ev. en klick crème fraîche eller gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar