8 hg torsk
1 dl salt
1 liter vatten
vitpeppar
ströbröd
1 msk solrosolja
2 hg chorizo
lite persilja
1/2 granatäpple (frusna kärnor går bra)
1 citron
Att göra i god tid innan:
Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner.
När det börjar bli dags att äta:
Sätt ugnen på 200°.
Skär fisken i portionsbitar och lägg fisken i det kalla saltvattnet och låt ligga och dra i ca 15 minuter. Lyft upp fisken och torka av den med hushållspapper.
Peppra fisken med lite vitpeppar och vänd den i ströbröd. Stek i stekpanna tills fisken fått fin yta. Lägg i en form och stek klart i ugnen till fisken är klar.
"Hacka" chorizon och stek hacket frasigt i samma stekpanna som fisken stekts i (gör ej rent emellan). Tillsätt persilja, granatäpplekärnor och riv över citronskal. Blanda ihop.
Servera fisken med chorizoröran och potatismos.
fredag 28 april 2017
Stekt torsk med chorizoröra
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar