30-42 rutor, smakar lite som vaniljhjärtan
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljrutor
1 msk bakpulver
Fyllning:
4 ägg
2 dl kesella
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200°
1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Gör ev. hälften av degen åt gången om allt inte får plats i matberedaren.
2. Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpanna.
3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Pudra över florsocker precis före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar