Ca 12 stycken
Crumble:
30 g smör
0,5 socker
1 dl vetemjöl
Muffinssmet:
150 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
skalet av 1 citron
3 dl vetemjöl
5 g bakpulver
0,5 dl grädde
36 frysta hallon eller andra bär
150 g vit choklad i mindre bitar
Blanda samman allt till crumble i en bunke och ny ihop med fingertopparna till smulor.
Sätt ugnen på 200° och smält smöret i en kastrull.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, raspa i citronzest och sikta ner mjöl och bakpulver i omgångar och rör försiktigt.
Blanda till sist ner smält smör och mjölk.
Fyll varje form till 3/4. Lägg i frysta hallon och bitar av vit choklad.
Toppa med crumble och grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar