Räcker till ca 15 personer
1 liter finstrimlad rödkål
2 morötter
1 rödlök
3-4 apelsiner
1 påse valnötskärnor
Dressing:
1,5 tsk senap
2 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Strimla rödkål, gärna med osthyvel. Lägg i ett durkslag och håll över ca 1 liter kokande vatten. Spola sen med kallt vatten och låt rinna av en stund.
Skala morötter och hyvla även dem tunt med t ex en potatisskalare.
Skär rödlöken i tunna skivor och filéa apelsinerna. Blanda allt i en stor skål.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen och häll över. Låt gärna stå och dra ett par timmar innan servering.
Lägg över valnötskärnor vid servering (hela eller hackade).
fredag 19 juni 2020
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar