fredag 19 juni 2020

Rödkålssallad

Räcker till ca 15 personer

1 liter finstrimlad rödkål
2 morötter
1 rödlök
3-4 apelsiner
1 påse valnötskärnor

Dressing: 
1,5 tsk senap
2 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar


Strimla rödkål, gärna med osthyvel. Lägg i ett durkslag och håll över ca 1 liter kokande vatten. Spola sen med kallt vatten och låt rinna av en stund.

Skala morötter och hyvla även dem tunt med t ex en potatisskalare.

Skär rödlöken i tunna skivor och filéa apelsinerna.  Blanda allt i en stor skål.

Rör ihop alla ingredienser till dressingen och häll över. Låt gärna stå och dra ett par timmar innan servering.

Lägg över valnötskärnor vid servering (hela eller hackade).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg