4 portioner
3 vitlöksklyftor
olja att steka
0,5-1 tsk chiliflakes
500 g jätteräkor (vanliga räkor fungerar också)
0,5 limefrukt
Curry:
5 scharlottenlökar
3 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
olja att steka i
2 msk röd currypasta
2 citrongräs
1 kruka färsk koriander
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
2 msk fisksås
0,5 msk strösocker
3 limeblad (eller zest från 1 lime)
0,5-1 lime
150 g pak choi
Börja med curryn. Finhacka lök, riv vitlök och ingefära och stek allt i olja i en wok i 1 minut. Tillsätt currypastan och låt fräsa i 30 sekunder till. Banka citrongräset och hacka korianderstjälkar, spara bladen till servering. Häll i kokosmjölk, vatten, citrongräs, fisksås, socker, limeblad och korianderstjälkar i curryn. Låt koka i 10 minuter.
Plocka upp citrongräset ur curryn och smaka eventuellt av med mer fisksås, limesaft och socker. Dela pak choi i stora bitar och lägg i. Låt curryn stå på låg värme när du förbereder räkorna.
Skiva vitlöken. Hetta upp stekpannan. Häll i olja, vitlök och chiliflakes. Låt fräsa i 10 sekunder och tillsätt sedan räkorna. Låt fräsa några få minuter. Pressa över limesaften och ta stekpanna från värmen.
Toppa curryn med räkor och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar