måndag 15 augusti 2011

Apelsinkaka med smält apelsinmarmelad

Detta blev en saftig och god apelsinkaka.





1 hg smör
2 apelsiner
4,5 dl (280 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 små ägg
4,5 dl (375 g) socker
1/4 tsk salt
1,5 dl grädde
ca 250 g apelsinmarmelad

Smält smöret och låt det svalna.

Riv skalet av apelsinerna.

Blanda mjöl och bakpulver.

Vispa ägg och socker fluffig och vänd sedan ner rivet apelsinskal, salt och grädde.

Tillsätt mjölblandningen och sist smöret. Rör försiktigt till en jämn smet.

Häll i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) och baka först i 10 minuter, 180 grader. Sänk sedan temperaturen till 150 grader och baka ytterligare 50-60 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar. Stickan ska vara torr när du tar ut den.

Smält marmeladen på svag värme under tiden kakan gräddas. Pensla kakan med den smälta marmeladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg