Kolan:
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
2 tsk kakao
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelvärme ca 10 minuter - se upp så att du inte kokar kolan för länge då den lätt blir alldeles för hård.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen i någon timma.
Mjölkchokladmousse:
150 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2 äggulor
Smält chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna något.
Vispa grädden tillsammans med florsocker ganska så hårt.
Rör ner äggulorna och vänd sist ner chokladen.
Ställ i kylen i ca 1 timme.
Spritsa sedan moussen på kolan - ev. tillsammans med lite vispad grädde. Dekorera gärna med lite riven choklad, hackad mandel, hackad daim eller lite strössel.
Jag använde mig av små glas (1,5 dl stora), det räckte då till 8 portioner. Varje portion blev inte så stor men det räckte gott och väl eftersom det är ganska så sött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar