Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då detta recept. I receptet stod det att det skulle ta mindre än en timma ifrån att man börjar baka tills dess att man har färdiga frallor. För min del tog det knappt 50 minuter!!! I originalreceptet används bara vetemjöl - jag valde att använda lite rågsikt i degen för att de skulle bli liter mer mättande.
75 g jäst50 g smör eller margarin
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk socker
3 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl special
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält smöret. Häll vattnet över det smälta smöret och låt det bli fingervarmt.
Häll degvätskan över jästen och rör runt tills jästen löst upp sig.
Tillsätt salt, socker, rågsikt och vetemjöl special och arbeta ihop till en deg. Knåda degen för hand i 4-5 minuter. Dela sen degen i 16 bitar och forma till frallor som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt frallorna jäsa 15-20 minuter. Baka sen ca 7-9 minuter, 250 grader.
har bakat dom här ett par gånger nu och det blir alltid kanon och uppskattas vääldigt mycket av min tjej, bästa frallorna någonsin :D :D :D :D
SvaraRaderaRoligt att höra!!!
RaderaUnderbart recept! Gör den i bakmaskinen vilket kortar tiden ännu mer.Uppskattas av hela familjen, även av tvååringen som annars vägrar bröd. :-)
SvaraRadera