Detta är en riktigt god sallad som passar som tillbehör till kyckling eller kött. Fungerar också som en "egen" rätt tillsammans med lite bröd.
4 portioner
1,5 dl bulgur (har gjort med couscous någon gång, det blir också gott)
2 persikor
1,5 dl jordgubbar eller hallon
2 hg chèvreost
1 dl hasselnötter (använde salta cashewnötter när jag gjorde detta sist)
1 påse salladsskott (80 g)
2 msk olivolja
1/2 citron (2 msk färskpressad juice)
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 kruka mynta (kan uteslutas)
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Skölj och dela jordgubbarna.
Smula chèvren. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna några minuter.
Varva bulgur med frukt, chèvre, nötter och sallad.
Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och vänd ihop med salladen. Toppa ev. med mynta eller ärtskott.
Koka
torsdag 11 augusti 2011
Bulgursallad med frukt och rostade nötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar