torsdag 11 augusti 2011

Bulgursallad med frukt och rostade nötter

Detta är en riktigt god sallad som passar som tillbehör till kyckling eller kött. Fungerar också som en "egen" rätt tillsammans med lite bröd.

4 portioner

1,5 dl bulgur (har gjort med couscous någon gång, det blir också gott)
2 persikor
1,5 dl jordgubbar eller hallon
2 hg chèvreost
1 dl hasselnötter (använde salta cashewnötter när jag gjorde detta sist)
1 påse salladsskott (80 g)
2 msk olivolja
1/2 citron (2 msk färskpressad juice)
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 kruka mynta (kan uteslutas)

Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.

Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Skölj och dela jordgubbarna.

Smula chèvren. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna några minuter.

Varva bulgur med frukt, chèvre, nötter och sallad.

Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och vänd ihop med salladen. Toppa ev. med mynta eller ärtskott.

Koka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg