Just nu har vi jättemycket tomater i vårt växthus. Så Tinas hemmagjorda ketchup som hon gjorde i TV häromdan passade bra att testa.
350 g tomater (4-5 stycken)
2 msk farinsocker
4 krm ättika (24%)
0,5 msk tomatpurè
1/2 liten gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk worchestershiresås
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 droppar tabasco
Kryssa tomaterna i botten med en kniv. Lägg tomaterna i kokande vatten, räkna till 16 och ta sedan upp tomaterna. Lägg tomaterna i kallt vatten direkt. Skala dem sedan.
Skär tomaterna i bitar (ta bort det hårt i mitten), skala och finhacka lök och vitlök.
Lägg tomater, lök, vitlök, ättika, socker och tomatpuré i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i lite mer än 20 minuter.
Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav. Smaksätt med worchestershiresås, salt och peppar.
Låt ketchupen kallna. Häll upp på flaska eller i en burk. Den håller sig i kylskåp ca 2 veckor.
Det blir ca 3 dl ketchup.
fredag 19 augusti 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar