4 små portioner
3 dl grädde
1,5 gelatinblad
3 msk strösocker
1 vaniljstång
Strövargodis:
1,5 dl havregryn
ca 40 g smör
1 msk muscovadoråsocker
1/2 msk vaniljsocker
(eller 1,5 msk annat socker eller sirap)
Lägg gelatinbladen i vatten en stund.
Koka upp grädden tillsammans med en vaniljstång med ett litet snitt i. Tillsätt det mjuka gelatinbladen och rör runt tills det smält ordentligt. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 2-3 timmar.
Strövargodis:
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker. Rör runt. "Stek" tills det börjar få lite färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Strö strövargodiset över pannacottan vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar