Nybakta frallor på morgonen är alldeles fantastiskt gott. När jag började göra degen hade jag egentligen tänkt att det skulle bli en limpa, men när degen väl började bli färdig blev det frallor i stället.
Dag 1, på morgonen/förmiddagen:
100 g vetesurdegsgrund
200 g ljummet vatten
150 g vetemjöl special
50 g rågmjöl
Blanda alla ingredienser med en sked. Plasta in bunken och ställ i rumstemperatur över dagen.
Dag 1, sen eftermiddag/kväll:
500 g ljummet vatten
10 g jäst
800 g vetemjöl special
20 g salt
Bland
Häll fördegen (som rördes ihop på morgonen), ljummet vatten, jäst och mjöl i en assistent. Arbeta degen i ca 8 minuter (5 minuter sakta, 3 minuter snabbare). Tillsätt saltet och arbeta degen ett par minuter till.
Häll över degen i en ganska så stor plastlåda (insmord med olja) med lock och låt jäsa 1-2 timmar. Vik ihop degen ett par gånger under tiden.
Häll sen upp degen på bakbord och forma 12 frallor som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt. Tillsätt ev. lite mer mjöl om degen är för kladdig. Strö över lite mjöl och plasta sen in plåten. Ställ plåten i kylskåp över natten.
Dag 2, morgon:
Sätt på ugnen (250 grader) och ta ut frallorna ur kylen när du vaknar. Baka ca 10 minuter i mitten av ugnen när ugnen blivit riktigt varm.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar