lördag 10 september 2011

Tobleronetårta


2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör

3 dl vispgrädde
3 hg hackad toblerone
250 g mascarpone eller philadelfiaost blandat med 1-1,5 dl crème fraiche

Rör ihop ägg och socker först. Blanda i resten.

Grädda i en smord och bröad springform i 200 grader ca 15-20 minuter.

Låt kallna i formen.

Koka grädden, dra ifrån plattan och tillsätt toblerone. Rör tills chokladen smält. Låt kallna. Blanda sen med mascarpone eller philadelfiaost och bred över kakan. Ställ i frysen minst 2 timmar.

Ta fram kakan en stund innan den ska serveras. Servera gärna med grädde till. Kakan kan också ätas helt tinad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg