lördag 10 september 2011
Tobleronetårta
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
3 dl vispgrädde
3 hg hackad toblerone
250 g mascarpone eller philadelfiaost blandat med 1-1,5 dl crème fraiche
Rör ihop ägg och socker först. Blanda i resten.
Grädda i en smord och bröad springform i 200 grader ca 15-20 minuter.
Låt kallna i formen.
Koka grädden, dra ifrån plattan och tillsätt toblerone. Rör tills chokladen smält. Låt kallna. Blanda sen med mascarpone eller philadelfiaost och bred över kakan. Ställ i frysen minst 2 timmar.
Ta fram kakan en stund innan den ska serveras. Servera gärna med grädde till. Kakan kan också ätas helt tinad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar