Fastnade för detta recept som jag hittade i en tidning hos frisören häromdan och fick skrivit av receptet - tänkte att jag skulle testa att baka den någon gång snart. När jag sen idag blir bjuden på kaffe hos en kompis blir jag serverad just denna kaka som var mycket god - dock ganska så söt. Man skulle gott kunna servera den utan karamellglasyr.
120 g smör
4 hg socker
5 dl mjölk
4 hg mjöl
4 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
Smörkräm:
2 hg smör
2 hg florsocker
Karamellglasyr:
2 dl brun farin
1,5 dl vispgrädde
Smält smöret och vispa ner socker och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och baka i 200 grader, ca 40 minuter. Låt kakan kallna och dela den sen i en över och en underdel.
Rör/Vispa ihop smör och florsocker till smörkrämen och bred krämen mellan bottnarna.
Koka ihop farin och vispgrädde i en kastrull i ca 10 minuter. Häll karamellglasyren över kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar