söndag 29 januari 2012

Drömtårta med daimfyllning



3 ägg
1,5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk kakao

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 msk cane syrup eller lönnsirap
2 tsk vaniljsocker
1 dl daimkulor eller hackad daim (1 dubbeldaim)

Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smöra papperet med flytande margarin.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölsorterna med kakao och bakpulver. Rör ner i äggsmeten.

Bred ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 4-5 minuter. Strö strösocker på kakan och vänd därefter upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.

Rör matfett och florsocker till fyllningen lätt och luftigt, gärna med elvisp. Tillsätt de övriga ingredienserna. Bred fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i bakplåtspapperet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg