Pannacotta måste vara den absolut enklaste (och kanske godaste) efterrätt man kan göra. Den går att göra åtminstone en dag innan den ska serveras och det tar inte många minuter att koka ihop den. Denna smaksättning med vanilj fungerar till det mesta. Tror att det skulle passa med vilka bär som helst till.
8 små portioner
6 dl grädde
6 msk socker
2 vaniljstänger
3 gelatinblad
2-3 dl jordgubbar
1/2 dl outspädd flädersaft
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten några minuter.
Koka upp grädden tillsammans med socker och vaniljstänger (snittade). Krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i den varma gräddblandningen. Häll upp i glas eller formar. Ställ kallt minst 4 timmar.
Mixa jordgubbarna till en slät "smet" tillsammans med den outspädda flädersaften. Häll över lite jordgubbssås över pannacottan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar