tisdag 31 januari 2012
Kalljästa ciabatta
18 stycken
1/2 pkt jäst
12 dl vatten
1 msk salt
2 msk honung
2 dl grahamsmjöl
1,9 - 2,4 liter vetemjöl
Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt vatten, salt och honung. Rör ner grahamsmjöl och vetemjöl. Blanda allt med en trägaffel eller stor slev. Degen ska vara riktigt lös.
Lägg på ett lock eller plasta in bunken. Ställ degen kallt över natten, gärna i kylen.
Strö vetemjöl på bakbordet och häll upp degen. Dela den med hjälp av 2 degskrapor i 18 bitar (du ska inte ta i degen med händerna). Lägg degbitarna på bakplåtspapper på 2 eller 3 plåtar. Grädda i 10-15 minuter, 225 grader. Låt svalna på galler.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Tack för receptet!!! Jag satte degen igår och bakade bröden imorse - helt underbara!!!!!
SvaraRaderaRoligt att de blev bra!
SvaraRaderaMmmm låter gott. Hur mycket har du ugnen på? Varmluft? Var i ugnen står plåten?
SvaraRaderaUrsäkta att jag varit slarvig när jag skrev in detta recept! Jag brukar baka frallorna i 225 grader mitt i ugnen.
SvaraRaderaJag använder nästan aldrig varmluft p g a att min ugn inte bakar jämnt då, men jag tror att det skulle gå alldeles utmärkt att använda varmluft om man bara sänker värmen något.
SvaraRaderaHej har bakat detta recept 3 fredagar till lördag morgon i rad nu. Blir super gött. Har du något tips på hur man kan variera lite :)
SvaraRaderaJag är ganska så dålig på att variera recept.... -förutom att jag brukar använda lite olika slags mjöl ibland. I detta receptet skulle man säkert kunna byta ut hälften av grahamsmjölet mot något annat, t ex vetegroddar eller vetekli. Annars skulle man också säkert kunna lägga i lite grovhackade nötter av något slag. Lycka till!
SvaraRaderaJag testade baka detta igår, supergott blev det! Hade i lite linfrön och sesamfön också, blev väldigt bra!
SvaraRadera