lördag 2 juni 2012

Mjölk- och glutenfri kladdkaka

Jag är inte så bra på att baka glutenfritt, men eftersom att båda barnen har kompisar som blivit allergiska mot gluten så känner jag att en glutenfri kladdkaka är det minsta jag kan göra. Denna kladdkaka både ser ut och smakar som en "vanlig". Den blir lätt även mjölkfri om man väljer mjölkfritt margarin istället för vanligt smör.

3 ägg
4 dl strösocker
2,25 dl glutenfri fin mjölmix
3 tsk vaniljsocker
150 g smält margarin
6 msk kakao
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält margarinet i en stor kastrull, ta av från plattan.

Blanda ner ägg, strösocker, vaniljsocker, mjölmix, kakao och salt i margarinet.

Häll smeten i en smord form.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20-30 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg