Jag är inte så bra på att baka glutenfritt, men eftersom att båda barnen har kompisar som blivit allergiska mot gluten så känner jag att en glutenfri kladdkaka är det minsta jag kan göra. Denna kladdkaka både ser ut och smakar som en "vanlig". Den blir lätt även mjölkfri om man väljer mjölkfritt margarin istället för vanligt smör.
3 ägg
4 dl strösocker
2,25 dl glutenfri fin mjölmix
3 tsk vaniljsocker
150 g smält margarin
6 msk kakao
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet i en stor kastrull, ta av från plattan.
Blanda ner ägg, strösocker, vaniljsocker, mjölmix, kakao och salt i margarinet.
Häll smeten i en smord form.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20-30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar