fredag 8 juni 2012

Kräftpasta

Kräftstjärtar på burk är egentligen inte någon favorit i vårt hus, men någon gång ibland kan det duga som snabbmat. Denna pastarätt blev helt ok - fast med färska kräftor hade det nog blivit fantastiskt. 

3 portioner

3 hg pasta

1 burk med kräftstjärter (eller motsvarande mängd färska kräftor)
1/2 riktigt finhackad gul lök
smör
5 dl creme fraiche
2 tsk hummerfond
2 tsk sambal oelek
10-15 körsbärstomater
salt och peppar

Koka pastan. Hetta samtidigt upp en kastrull/stekpanna med smör. Stek löken lätt.

Rör ner creme fraiche, sambal oelek, fond salt och peppar.

Dela tomaterna och rör ner.

Vänd sist ner kräftorna - de ska bara bli varma (ej koka).

Servera med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg