Detta påminner i ingredienslistan om vanlig daimglass med philadelfiaost fast man byter ut daimen mot blåbär istället. Det blev ganska så gott, men inte riktigt lika gott som daimglassen.
4 ägg
2 dl florsocker
200 g philadelfiaost
4 dl vispgrädde
5 dl blåbär, 250 g
1 påse maränger, ca 150 g
2,5 dl lemoncurd
garnering:
2 dl blåbär
2 dl hallon
Skilj gulorna från vitorna. Vispa äggulorna och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner philadelfiaosten.
Vispa grädden.
Mosa bären. Tillsätt grädde och blåbär till äggsmeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren skål och med ren visp. Vänd försiktigt ner äggvitorna i glassmeten.
Lägg plastfolie i en 2-liters tårtform med löstagbar kant, folien ska hänga över kanten. Varva glassmet, maränger och lemon curd. Avsluta med ett lager maränger med den toppiga sidan upp.
Frys i minst 4 timmar. Lyft upp tårtan med hjälp av folien. Garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar