Min son har ett tag talat om att han vill ha en riktig Bolognese - inte bara min vanliga köttfärssås. Han har fått för sig att det skulle vara godare. Det var lite mer ingredienser än vad jag brukar ha i min vanliga köttfärssås, men det var ändå inga problem att laga till ganska så snabbt.
1,5 kg köttfärs
1 rotselleri
3 morötter
1 lök
1 köttbuljongtärning
5 dl vatten
750 g krossade tomater
2 msk vetemjöl
2 vitlöksklyftor
2 msk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soya
1-2 tsk salt
Riv morötter och rotselleri. Hacka löken. Bryn grönsakerna i en stor gryta. Tillsätt köttfärsen och låt den bryna med tills den är helt brun.
Strö över vetemjöl och tillsätt sedan buljongtärning, vatten och krossade tomater. Tillsätt kryddorna. Låt koka i minst 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar