måndag 2 juli 2012

Hallon- och vitchokladparfait med hallonsås



12 små portioner

250 g hallon
4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
2 hg vit choklad

Hallonsås:
250 g hallon
1/2 dl koncentrerad hallonsaft
1 1/4 dl florsocker

Garnering: 
hallon
vit choklad

Mosa hallonen. Vispa äggulor och florsocker. Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad eller i micron, låt den svalna något.

Rör ner de mosade hallonen i äggsmeten. Tillsätt grädde och choklad. Häll smeten i 12 muffinsformar (lite hårdare formar). Frys i minst 4 timmar.

Passera hallonen genom en sil och kasta kärnorna. Värm hallon, hallonsaft och florsocker i en kastrull. Garnera parfaiten med hallon och hyvlad vit choklad och servera med hallonsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg