Detta är en riktigt matig och mättande paj med både kyckling, bacon och en hel del annat gott i.
Deg:
3 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
4 msk vatten
Fyllning:
1 grillad kyckling eller motsvarande mängd tillagad kycklingfilé
2 pkt bacon
2-4 hg västerbottenost (i receptet jag hittade på bevemyrs blogg stod det 4 hg, jag hade bara 2 hg men det blev bra ändå).
5-10 soltorkade tomater
1 gul lök
1 burk paprika- och chilicremefraiche
1 ask philadelfiaost med lök- och paprikasmak
5 ägg
Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en ugnssäker form. Förgrädda i ca 15 minuter i 200 grader.
Skär kycklingen i små bitar och lägg i det förgräddade pajskalet.
Klipp baconet i bitar, stek knaprigt och lägg på kycklingen.
Hacka löken och tomaterna och stek mjukt i lite smör. Lägg i pajformen.
Riv osten och blanda ihop hälften av den med creme fraiche, philadelfiaost och ägg. Häll smeten i formen och strö på resten av osten. Grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg (ca 20-25 grader). Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar