Serverade detta tillsammans med grillade kamben och en kall sås av creme fraiche och riven parmesanost.
4 personer
ca 8 hg färskpotatis
6 morötter
2-3 rödlökar
2 kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skrubba potatisen och morötterna, dela på mitten och lägg i en ugnsform eller långpanna. Skala och klyfta löken. Finhacka rosmarinen och skiva vitlöken runt.
Blanda ner lök, rosmarin och vitlök bland potatisen och morötterna. Ringla över olivoljan, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
söndag 22 juli 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Åh det här receptet hittade jag i matmagasinet och gjorde idag. Var riktigt gott!
SvaraRaderaVisst var det!!!!
SvaraRadera