måndag 16 september 2013

Kardemummakaka med päron, nougat och vit choklad



3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl naturell yoghurt
75 g smält smör
1 tsk kardemumma
4 dl vetemjöl
1 stort moget päron

ca 50 g smält vit choklad
ca 50 g smält nougat

Sätt ugnen på 200°.

Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, yoghurt, smör, kardemumma och mjöl. Blanda ihop allt snabbt med en slev.

Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.

Skala och riv päronet grovt på ett rivjärn. Rör ner päronraspet i smeten och häll allt i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter.

Ringla smält choklad och nougat över kakan när den svalnat ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg