onsdag 11 september 2013

Maräng- och hallonmuffins



3 äggulor
1,5 dl strösocker
150 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning och garnering
hallon (1-2 hg, 3-4 hallon per muffins)
flagad mandel

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt smöret, mjölken och mjölblandningen till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.

Maräng (görs under tiden som muffinsarna bakas): Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner strösockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.

Häll muffinssmeten i stora muffinsformar (gärna i muffinsplåt, med plats för 12 muffins) och grädda i 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen.

Fördela några hallon över varje muffins och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö ev. över flagad mandel.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär innan servering.

Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat nr 4/13.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg