onsdag 11 september 2013
Maräng- och hallonmuffins
3 äggulor
1,5 dl strösocker
150 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning och garnering
hallon (1-2 hg, 3-4 hallon per muffins)
flagad mandel
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt smöret, mjölken och mjölblandningen till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.
Maräng (görs under tiden som muffinsarna bakas): Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner strösockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.
Häll muffinssmeten i stora muffinsformar (gärna i muffinsplåt, med plats för 12 muffins) och grädda i 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen.
Fördela några hallon över varje muffins och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö ev. över flagad mandel.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär innan servering.
Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat nr 4/13.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Detta blev en saftig och god apelsinkaka. 1 hg smör 2 apelsiner 4,5 dl (280 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver 6 små ägg 4,5 dl (375 g) s...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar